DVÄRGSKÄGGAGAM (Pogona henrylawsoni)

Det finns olika skäggagamsarter, men de vanligaste i Sverige i fångenskap är skäggagam (Pogona vitticeps) och dvärgskäggagam (Pogona henrylawsoni). Vi föder upp dvärgskäggagamer.

Dvärgskäggagamen härstammar ifrån Queensland i Australien där de lever i klippiga, torra halvökenområden och stäpplandskap. Skäggagamer är dagaktiva ödlor som är anpassade till att klättra mycket i både buskar och klippor. Under de varmaste timmarna mitt på dagen söker de ofta skugga, men under morgon- och eftermiddagarna "solbadar" de på klippor och trädgrenar i det vilda.

Dvärgskäggagamen är en lite mindre ödleart och blir upp till 25cm inklusive svans. De kan hållas ensamma, i par eller i grupp. Om man ska ha en grupp skäggagamer så ska det vara en hane tillsammans med två eller flera honor. Det man ska tänka på är att aldrig ha två hanar tillsammans, efter könsmognad kommer de att börja bråka med varandra.

Vid intresse av mer info och skötselråd maila oss gärna.

Senaste Nytt

Ungar till salu.

I augustri och oktober 2017 kläcktes det ungar hos oss efter Merida och Miguel. Riktigt färgstarka och pigga ungar, vilket känns jättekul! Ta gärna en titt! Till salu nu.

Ny säsong 2017.

Samtlig ägg är nu kläckta mellan Merida och Miguel!