DVÄRGSKÄGGAGAM (Pogona henrylawsoni)

Det finns olika skäggagamsarter, men de vanligaste i Sverige i fångenskap är skäggagam (Pogona vitticeps) och dvärgskäggagam (Pogona henrylawsoni). Vi föder upp dvärgskäggagamer.

Dvärgskäggagamen härstammar ifrån Queensland i Australien där de lever i klippiga, torra halvökenområden och stäpplandskap. Skäggagamer är dagaktiva ödlor som är anpassade till att klättra mycket i både buskar och klippor. Under de varmaste timmarna mitt på dagen söker de ofta skugga, men under morgon- och eftermiddagarna "solbadar" de på klippor och trädgrenar i det vilda.

Dvärgskäggagamen är en lite mindre ödleart och blir upp till 25cm inklusive svans. De kan hållas ensamma, i par eller i grupp. Om man ska ha en grupp skäggagamer så ska det vara en hane tillsammans med två eller flera honor. Det man ska tänka på är att aldrig ha två hanar tillsammans, efter könsmognad kommer de börja bråka med varandra. Vid intresse av mer info och skötselråd maila oss gärna.

Senaste Nytt

Ungar till salu.

Mellan 13-18 juni kläcktes det ungar hos oss efter Esmeralda och Miguel. Riktigt färgstarka och pigga ungar, vilket känns jättekul! Ta gärna en titt! Flyttklara i mitten av augusti.

Ny säsong 2016.

Vi väntar på ägg från Esmeralda och Miguel! Esmeralda gräver för fullt i ägglådan, så att det kommer ägg vilken dag som helst nu hoppas vi på! (160404)

Alla ungar sålda!

Sista ungarna 2015 efter Merida och Tandlöses (kläckta 24-26 september 2015) är nu sålda.. Håll koll under Till Salu för nya kullar under våren.

Nya avelsdjur.

Både egna avkommor och nyinköpa avelsdjur kommer snart upp på hemsidan med bild, så snart de vaknat ur sin vintersömn.