AVELSDJUR

Fyrfotingarnas har fyra vuxna dvärgskäggamer (Pogona henrylawsoni) och tre unga individer.


Tandlöse

Tandlöse är våran första dvärgskäggam och han flyttade hit ifrån en bekant. Han är kläckt år 2010. Han har fått sitt namn från den svarta draken i filmen "Draktränaren". Tandlöse har ett fint tigrerat ryggmönster i olika nyanser av grått, brun och beiget.


Merida

Merida kom till oss av en slump. Hon hade hos sin förra ägare nästan helt slutat äta och var slö. Här fick hon bo själv ett tag för att se hur hon mådde, hon sov för det mesta. efter karantän flyttade hon in hos Asterix och började äta igen det hon ej åt innan. Merida är importerad och kläckt i december 2011. Merida har fått sitt namn efter den rödlätta huvudrollsfiguren i Disneyfilmen "Modig". Merida har stark teckning och en krispig röd ton. Den första kullen från Merida och Asterix kläcktes augusti 2013.


Miguel

Miguel är importerad och kommer från Tjeckien. Han är kläckt i början av år 2013 och kom hit i augusti 2013. Miguel har fått sitt namn ifrån en av huvudpersonerna i den tecknade filmen "Vägen till Eldorado". Han har en ganska mörk kroppsfärg med två rödare längsgående band från nacke ner längsmed ryggen. Förhoppningen är att han ska behålla färgen som vuxen och han kommer i så fall att användas i avel.


Esmeralda

Esmeralda var dotter till Asterix och Merida och kläcktes här i uppfödningen 25 augusti 2013. Tyvärr avled hon sommaren 2017.

Rosetta

Rosetta är köpt från SP Dragons och kläcktes under sommaren 2015. Hon har fått sitt namn i från Disney-Tingelings rödhåriga vän Rosetta. Hon har tydligt mönster och röda toner.

EM1608

Denna kille är kläckt 2016-06-16 hos oss och är efter Esmeralda och Miguel. Morph: Scarlet.

Jafar

Jafar är importerad från Tyskland och kläcktes våren 2016. Han är av linjen: Cherry Opel line.